sobota 10. prosince 2011

Perníčky

Miluju vůni perníčků, mám ráda jejich zdobení a dcerky je zase rády konzumují, takže bylo jasné že ani tyto vánoce nezůstaneme bez perníčků.



A tady je recept. Už roky používám stále stejný. Jen v poslední době jsem vzala na milost ještě jeden receptík na těsto na perníčky, hůř se s ním sice pracuje, ale perníčky jsou rychleji měkké.

750 g bloem300 g poedersuiker
200 g honing
3 hele eieren
10 g soda
een lepel boter specerij in de honigkoekjes (bij ons koopt dat in een zakje. Dat bestaat uit geraspte kaneel, koriander, kruidnagel, nootmuskaat, venkel, anijs, piment – misschien hebben jullie zoiets voor speculaaskoekjes)


Eerst boter met honing laten smelten, die vervolgens onder de bloem, suiker, eieren, soda en specerij gemengd wordt, verwerkt men het deeg, na rijping (min 24 uur, maar kan ook enkele manden) in een koelkast, moet het deeg weer verwerkt worden – omdat zij heel haard wordt. Eerst darna kan men uitsteken. Bakken duurt niet lag. Iets tussen 5 en 10 min – het is afhankelijk hoe grote stukjes hebben jullie uitgestoken. Nog warme honingkoekjes met een ei smeren.

Glazuur:
1 eiwit
140 g poedersuiker (doorzeven)
beetje citroensap
- heel goed mengen

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...